Má-li život smysl, či ne

Motto: 
Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl, či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme. (Martin Kessel)

A zamyslíš-li se, shledáš, že největší část života uniká těm, kdo dělají špatně, veliká část těm, kdo nedělají nic, celý život těm, kdo dělají, co dělat nemají. (Lucius Annaneus Seneca)

Rozumný člověk netouží po rozkoši, nýbrž po bezbolestnosti. (Aristotelés)

V stoupajícím blahobytu hmotném, ve hluku a rachotu strojů nesmí býti přeslechnuta otázka: Stává se tím vším duše lidská šťastnější? A lepší? A předem větší a silnější? (František Xaver Šalda)

Být v životě (absolutně) spokojený, to by znamenalo nečinný klid a zastavení hnacích sil nebo otupení vjemů a s tím spojeného konání. (Immanuel Kant)

Raději klopýtat po správné cestě než vykračovat si mimo ni pevným krokem. (Aurelius Augustinus)

V životě ve skutečnosti neexistuje nic rozhodujícího nebo nedůležitého. Vše má stejnou hodnotu a stejnou váhu. (Oscar Wilde)

Nic neodkládat; každý den trochu; na každém kousku ušetřit aspoň halířek; raději ne moc najednou, ale o to častěji alespoň maličko - to jsou zásady, které mi vyhovují nejlíp, a když s nimi něco nedokážu, tak to nedokážu vůbec. (Georg Christoph Lichtenberg)

V životě neexistují žádné kurzy pro začátečníky. Život od každého vyžaduje okamžité zvládnutí toho nejtěžšího. (Rainer Maria Rilke)

Máš jen jeden život. Miluj ho takový, jaký je. Odmítneš-li ho, žádný už mít nebudeš.
Když se rozhlédnu po lidech, získávám dojem, že mnozí z nich nežijí rádi. Je jim líto, že žijí. Všímají si jen odvrácené strany života a nikdy svůj pohled neobrátí také k dobru. Civějí dolů, do temnoty hlubin. Nikdy nevzhlédnou vzhůru, do světla. Zapomínají na hvězdy. Jsou slepí, většinu každodenních radostí nevidí. (Phil Bosmans)

Život je možné prožívat jen směrem vpřed a chápat směrem vzad. (Jack Welch)

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe. (John Lennon)

Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali, až jej budeš opouštět. (Konfucius)

Je úžasné, k jakým dramatickým změnám může dojít ve vašem životě, začnete-li pouze ve své každodenní konverzaci používat vědomé pozitivy. (Shakti Gawain)

Můžeš se mýlit ve stovkách jednotlivostí, co na tom záleží! Jen v podstatných věcech si musíš být jistý. (Christian Morgenstern)

Jsou různé hluky, ale jenom jedno ticho. (K. Tucholsky)

Je krásné žít, neboť žít znamená začínat stále znovu, v každém okamžiku. (Cesare Pavese)

Všichni totiž vědí naprosto přesně, jak mají žít druzí. (Paulo Coelho)

Život je tvá loď, a ne tvůj domov. (Lamartine)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Citát o tichém úžasu a věčné pravdě

Nejkrásnější citáty

Ani klid, ani moudrost rozumu a srdce